PrepodobniNestorПо трећи пут прослављен је Преподобни Нестор витковачки у храму Рођења Пресвете Богородице, познатијем као Црква Светог Нестора у Витковцу.
Светом Литургијом началствовао је протојереј-ставрофор Хаџи Љубиша Недељковић уз саслужење протонамесника Братислава Ђорђевића пароха параћинског и јереја Југослав Ћурчић, парох Трњанског уз упојање породице Милетић из Крушевца и господин Срђан Стојановић из Алексинца. Као врхунац Свете Литургије верници су се сјединили са Васкрслим Христом кроз Свету Тајну Причешћа. Присутним верницима из свих крајева наше земље обратио се старешина храма јереј Милан Ристић. У славу Божију и част светог Нестора витковачког у току литургије пререзан је славски колач а прослава је наставиљена агапом.
У току трпезе љубави присутнима се обратио протојереј-ставрофор Хаџи Љубиша Недељковић, истакавши жељу свог присутног народа и свештеника да се свети Нестор витовачки дода у календар српске православне цркве и Господин Јевђа А. Јевђевић старешина Савеза „Српски соко“, почасни атаман руске козачке војске, књижевник... и том приликом уручио признање Соколског савеза јереју Милану Ристићу.