maxresdefaultУченици основне школе „Бубањски хероји“ из Ниша, које предводи професор историје Ђорђе Бојанић у корелацији са наставником веронауке ђаконом Дејаном Јовановићем, са једне стране. Као и ученици из Русије, чланови Руско–српског клуба у центру за додатно образовање „Восхождение“ у граду Шуја Ивановској области, које предводи Александар Николајевич Муравјов и недељне школе у граду Долгопрудни које предводи Марија Козлова, заменик директора лицеја број 5, Московска област (Руска федерација), заједно су учествовали у угледном видео (међународном) часу са темом „Свети Сава као просветитељ Срба и његов утицај у Русији“.
Циљ овог часа је обострано упознавање ученика са делом Светог Саве, као и о руско-српским везама. Такође, имамо за циљ да покажемо да Србија никада не заборавља искреног пријатеља и брата који јој је помогао у најтежим тренуцима.
Важно је и да кроз овај вид додатних часова, ђаци, како у Србији тако и у Русији, науче нешто више о сарадњи два братска народа. Видео час је доступан преко Јутјуба.
Веома је занимљив део ученика ОШ“Бубањски хероји“ који су део часа снимили у храму Успења Пресвете Богородице у Доњој Врежини, са благословом старешине храма јереја Владана Стојановића. На часу је приказан и део из првог анимираног образовног цртаног филма „Принц Растко“, аутора, ђакона Дејана Јовановића, вероучитеља школе „Бубањски хероји“.

Видео час:



Анимирани цртани филм ПРИНЦ РАСТКО :




Такође је у корелацији са наставником историје осмишљен и реализован међународни
Српско-руски час са темом "СВЕТИ ВЕЛИКИ ВЛАДИМИР, КНЕЗ РУСКИ".
За потребе часа израдио сам анимирану причу

Српски део часа