У недељу, 19. новембра 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Николе у Бојнику.

Преосвећеном Епископу саслуживали су јереј Иван Марковић, Архијерејски намесник јабланички, протојереј Данило Николић, надлежни парох бојнички, јереј Иван Корда, старешина храма Усековања главе Светог Јована Крститеља у Лебану.

По читању јеванђељске перикопе, Преосвећени Владика је поучио верни народ пригодном омилијом, разјаснивши значај и силу искрене и праве вере, приказане кроз новозаветне примере исцељења крвоточиве жене и васкрсења Јаирове кћери.

Подсећања ради, храм Светог Оца Николаја у Бојнику, као и велелепни звоник подигнут уз њега, представљају релативну новину у овој вароши. Деценијама раније, звона су се могла чути у неким од околних села, али не и у самом општинском центру. Сада, милошћу Божијом, а уз помоћ и несебични прилог верних људи, недавно освећена и постављена звона представљају украс за цео Бојник, звонећи милозвучно и позивајући народ на сабрање, пробијајући копрену безбожне тишине којом је овај крај дуго био покривен.