DSC 0030

Удаљих се од Твоје славе Оче, безумно, и међу злима потроших богатство које си ми предао. Зато Ти глас блудног сина приносим: Сагреших пред Тобом, Оче Милостиви, прими ме у покајању, и учини ме да будем као један од слугу Твојих. (кондак)

У другу припремну седмицу Великог поста у недељу 28. фебруара 2021. године, када читамо Јеванђељско зачало о Блудном сину, Његово Преосвештенство епископ нишки Г. Арсеније служио је Свету Литургију у храму Светог Оца Николаја у Алексинцу.

Преосвећеном Владики саслуживали су протојереј Братислав Вукићевић, архијерејски намесник алексиначки и свештеници алексиначког намесништва.

По прочитаном Јеванђелском одељку, надахнутом беседом верни народ је поучио Његово Преосвештенство епископ нишки Г. Арсеније.

ЊЕГОВО ПРЕОСВЕШТЕНСТВО ЕПИСКОП НИШКИ Г. АРСЕНИЈЕ



Благолепију службе допринело је појање хора овог алексиначког храма.

Након одслужене Свете Литургије, Његово Преосвештенство посетио је храм Светих Архангела Михаила и Гаврила у Делиграду, парохије рутевачке. Протојереј Драгољуб Савић показао је Преосвећеном Владики храм и стање у коме се он налази.

После обиласка рутевачке парохије, Преосвећени Владика обишао је храм Свете Тројице у Горњем Адровцу, парохије друге житковачке. Преосвећеног Владику у овом храму дочекао је протонамесник Александар Лукић који је Његовом Преосвештенству показао храм и упознао га са животом поменуте парохије.

{oziogallery 2405}