belapalankaУ четвртак 25. маја 2017. Белопаланачка црква прославила је своју храмовну славу – празник Вазнесења Христовог-Спaсовдан. Свету Литургију саборно су одслужили свештеници из Беле Паланке, Бабушнице, Пирота, Ниша и Крушевца. Учешће у Светој Литургији узео је и градоначелник Беле Паланке Горан Миљковић са својим колективом локалне самоуправе.

Поводом великог празника и славе храма беседио је протојереј-ставрофор Радован Петровић, узмоливши благодат и радост Духа Светога на све сабране. Литургијско сабрање и прославу празника улепшали су најмлађи, близу стотину ученика веронауке белопаланачке основне школе и гимназије који су организовано дошли са вероучитељима, учитељима и наставницима, а такође и деца из вртића која су се са својим васпитачицама придружили свечаној литији.

Након свечане литије кроз град и ломљења славског колача, зајеничарење и прослава храмовне слава настављена је у сали парохијског дома где је био припремљен и свечани ручак у присуству прецедника општине, директора јавних предузећа и установа као и многобројних гостију.

{oziogallery 1423}