Чудотворна икона Пресвете Богородице Сићевачке у Нишу

Васељена Христова данас свечано прославља, Небеску Царицу Пресвету Богородицу, Која Иконом својом многа чудеса учини, њима украшена Свештена обитељ сићевачка, као лучезарна звезда од чудесног Богоматериног образа засија.
Приђите верни, новојављеном извору оздрављења, да у молитвама завапимо: Спаси од беде слуге Твоје Пресвета Богородице.

(Тропар глас 8. - чудотворној Икони Пресвете Богородице сићевачке)

 

bogorodicasicevackaВечерас у 17 часова Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. Јован са свештенослужитељима и вернима из Ниша дочекао је у храму Светих равноапостолних цара Константина и царице Јелене чудотворну икону Пресвете Богородице Сићевачке. Владика Јован и окупљени су се помолили Мајци Божијом прочитавши и отпевавши Благовештењски акатист а затим је Епископ поучио окупљене беседом и упутио позив свим православним верницима и људима добре воље у Нишу да узму молитвено учешће у наступајућим празничним данима за њихов град.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. др Јован

Share selected track on FacebookShare selected track on TwitterShare selected track on Google PlusShare selected track on LinkedIn
Преузми звучни запис »

Икона Пресвете Богородице сићевачке настала је у 19. веку у Русији да би у Сићевачком манастиру била од 1917. године. За ову икону везана су сведочанства о чудотворним исцељењима. Икона ће бити у храму Светих равноапостолних цара Константина и царице Јелене до 9. октобра. Свакодневно ће се служити Света Литургија са почетком у 8 часова а вечерњa богослужење биће са почетком у 18 часова.

Епархија нишка

  1. Намесништва
  2. Манастири
mapa-manastira-mala