Дана 19-ог новембра 2013 године, два дана уочи светог архистратига Божијег Михаила, град Лесковац је посетио Епископ нишки Господин Јован.

Донацијом града Лесковца и Агенције за локални економски развој наша црква добила је донацију за израду фасаде, за шта је из буџета града издвојено 1,8 милиона динара.

Господин Горан Цветановић, градоначелник Лесковца и привредник Момчило Јоргачевић,угоститељ из Словеније овом приликом су донирали звоно за храм Светог Симеона Мироточивог у Дубочици.

leskovacfЗвоно је предато Преосвећеном Епископу нишком Господину Јовану, који је заједно са градоначелником, градским свештенством и верним народом обишао нови парохијски дом у дворишту Саборног храма у центру града.Том приликом , градоначелник Цветановић је предао и трећу личну и породичну донацију-1000 евра и том приликом рекао:

„Ово је прилика да Вам уручим и преосталих хиљаду евра, укупно три хиљаде колико сам обећао за куповину звона.Прва донација је била када је почела изградња фасаде на парохијском дому, друга када је била слава српске напредне странке и данас, када се приближавамо прослављању Св.Арх.Михаила, која је породична слава мојих родитеља.

Захваљујући се дародавцима, епископ Јован је благословио окупљени народ и казао да ће се за овај дар чути далеко:

Овај одјек чуће се у свим српским земљама, да заиста ово звоно зазвони у овој годишњици, да тера зло, мрак, чамотињу од града, свих оних сила, које често пута ометају добро дело, али немају главну реч, зато што је добро јаче.“

Након уручења дарова уследила је и трпеза љубави у парохијском дому где је био присутан и Радомир Николић, син председника Србије.

Епископ је цео дан провео са својим народом.

У свечаној општинској сали градоначелник Горан Цветановић је топло примио и угостио свог Владику и замолио да заједно посете Дом здравља у Лесковцу који је данас добио нови дигитални рендген апарат.

Свечаности уручивања ове донације је присуствовао и наш Епископ са градским свештенством.