Прослава Врбице у мерошинској цркви

Молитвена прослава Лазареве суботе 4. априла 2015. године, почела је вечерњом службом поподне, у 17 часова, прославом Врбице – чином освећења врбових гранчица и свечаном трократном литијом око храма, Преподобног оца Романа уз учешће бројног верног народа и малишана наше парохије. Богослужењем је началствовао парох мерошински протојереј Славољуб Петровић. Врбица је одувек била симбол радости православних верника, са дечицом која, као јагањци Христови, звоне звончићима и носе венчиће на својим главицама, као што су деца цвећем и палмовим гранчицама дочекивала Самог Христа.

merosinavrbicaПрослава Васкрса у цркви Биљешкој

Најрадоснији Празник Васкрсења Господа Исуса Христа је прослављен у храму Преноса моштију Светог Николаја у селу Биљегу парохије мерошинске. Пред почетак Васкршње Литургије дочекан је Благодатни огањ који је стигао са Христовог гроба из Јерусалима.
Свети огањ раздељен је верном народу, а потом је извршен трократни опход око светог храма уз појање Васкршњег тропара Христос васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи и свима у гробовима живот дарова.
Евхаристијским сабрањем началствовао је протојереј Славољуб Петровић парох мерошински. Велики број верника и деце приступило је Чаши живота сјединивши се са Васкрслим Господом Исусом Христом. Посланицу Његове Светости Патријарха српског Иринеја упућену верном народу прочитао је протојереј Славољуб Петровић старешина истог храма а потом су подељена Васкршња јаја свим присутним верницима уз радосни поздрав
ХРИСТОС ВАСКРСЕ- ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ