Гроб Светог Великомученика Прокопија у његовом храму у Прокупљу и ове године је сабрао мноштво верног народа да узнесе молитве овом Христовом страдалнику. Верни народ је са многобројним свештенством нишке Епархије и гостима из других епархија, представницима општинских власти и институција, војском и полицијом и сачекао свог Архипастира, Преосвећеног Епископа нишког Господина Др Јована.

prokuplje1Епископ је затим принео евхаристијско благодарење Господу Христу. У току Свете Литургије, на малом входу чином протојереја одликован је в.д. Архијерејског намесништва топличког, о. Слободан Петровић, дугогодишњи прокупачки парох. После прочитаног Јеванђеља, Владика Јован је поучио све сабране.

prokuplje2На крају овог молитвеног сабрања пререзан је славски колач и уручене су захвалнице свима који се труде на унапређењу духовног живота и улепшању храма.

prokuplje3Потом је у сали прокупачке Црквене општине уследила трпеза љубави којој је присуствовао и министар грађевине и урбанизма Републике Србије г. Велимир Илић.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. др Јован

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. др Јован