Donja Trnava

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније служио је у четвртак, 8. августа 2019. године, на празник Преподобномученице Параскеве - Свете Петке, чин великог освећења новоизграђеног храма у Доњој Трнави код Прокупља, који је посвећен овој дивној Божијој угодници.

Преосвећеном Владики саслуживали су протојереји-ставрофори Слободан Петровић и Ђукан Оровић, протојереји Драган Миленковић, Душко Капларовић, Миломир Павловић и Ненад Милосављевић, јереј Немања Симић, протођакон Стеван Кричка и ђакон Ђорђе Филиповић.

Свету Литургију пратило је одговарање хора Храма Светог великомученика Прокопија у Прокупљу и студената теологије из овог града, уз молитвено учешће великог броја верног народа.

Светој Евхаристији присуствовали су и чланови Црквеног одбора који су се бринули о изградњи храма, која је започета 2006. године.

Након заамвоне молитве освећени су славски дарови и пререзан је славски колач.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније на крају Свете службе поздравио је окупљени верни народ надахнутом беседом у којој је између осталог рекао да је "свако освећење храма велики и историјски дан за свако место где се тај храм освећује".

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније



{oziogallery 2018}