Десета је година за редом како се окупљају мештани Бошњаца код Лебана, Бошњана код Параћина, Бошњана код Варварина и Бошњана код Раче Крагујевачке.
Преко двеста људи је сваке године у другом месту. Ове године домаћин је било Бошњаце код Лебана. Након доласка гостију организован је обилазак археолошког локалитета Царичин Град из 6. века. Доручак у визиторском центру „Теодора“, а по повратку културно уметнички програм и такмичарско спортски део. Било је надметања у следећим дисциплинама: одбојка на песку за жене, мали фудбал за мушкарце, надвлачење конопца, кошарка за мушкарце и шах. У наставку додела награда и признања са заједничком свечаном вечером у парохијском дому цркве Свете Петке у Бошњацу.
bosnjanijadaСвештенство је поздравило око двеста педесет присутних људи са радошћу речима добродошлице а са жељом да оваква дружења наставе млади нараштаји, баш као некада када су се села окупљала на саборима или на мобама око цркава и манастира или када је требало некоме лично помоћи, када је свима све било заједничко, кад су сви били заједно да ли се славило или жалило. Управо су Параћинци захвалили на помоћи коју су ове године добили за угрожене од поплава од Цркве и месне заједнице Бошњаце. Бошњанијада је леп пример како Срби треба да се друже и удружују. Из једног оваквог дружења изродио се и први брак између женика из Бошњана код Варварина и девојке из Бошњана код Раче Крагујевачке.