МОШТИ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ЕПАРХИЈИ НИШКОЈ

Sveta Petka

        Са великом радошћу обавештавамо верни народ Епархије нишке да ће, са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Г. Порфирија и Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г. Арсенија, мошти Свете Петке, чуване у њој посвећеној капели на Калемегдану, бити изложене у храмовима Епархије нишке од 15. до 21. октобра 2021. године.

        Дочек моштију биће у нишком храму Свете Петке, где стижу 15. октобра у 17 часова. У наставку, служиће се акатист Светој Петки. Мошти ће у овом храму бити изложене до 17. октобра, када ће бити премештене у храм Свете Тројице у Лесковцу, где ће пребивати до 19. октобра. Од 19. до 20. октобра, мошти ће бити у пиротској Пазарској цркви, а напослетку, од 20. до 21. октобра, мошти светитељке боравиће у храму Светог Николе у Алексинцу.

      О свим детаљима дочека моштију у наведеним храмовима, верни народ биће обавештен благовремено. Овом приликом позивамо сав верни народ да својим присуством допринесе свечаном дочеку светитељке, поштоване у целом хришћанском свету, и да пред њеним моштима потражи утеху и укрепљење.
 

Spacer

 123