Празник љубљеног ученика Христовог светог Јована Богослова свечано је прослављен у Епархији нишкој у древној светињи надомак Пирота,манастиру који вековима уназад сабира верне око Трпезе Господње на молитвену прославу предивног и чудесног апостола љубави. 

09.10.2012.SvJovanBogoslovЊегово Преосвештенство Епископ нишки господин Јован служио је у част свог небеског покровитеља и заштитника чије свето име носи празнично бденије и свету Литургију у светојовановској обитељи уз саслужење свештенства и монаштва Епархије нишке и братске Бугарске Православне Цркве, као и верног народа Царског свештенства без ког у Цркви Христовој ништа не бива.

Епископ је врло надахнутом беседом поучио своје словесно стадо, како по читању светог Јеванђеља, тако и после освећења и резања Славског колача. У беседама Преосвештеног Архипастира слило се читаво Јеванђеље љубљеног Јована великог апостола Христовог, свако слово пламеном љубављу исписано, једнаким се жаром данас у светојовановској обитељи урезивало у срца верних ватреним речима нашег оца и учитеља Епископа Јована.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. др Јован