27.10.2012.OstrovicaПразник предивне Богоносне матере Параскеве свечано је прослављен светим Литургијским слављем којим је у манастиру свете Петке у Сићевачкој Клисури началствовао Првосвештеник нишке Дијацезе Преосвећени Епископ Господин Јован.
Света Служба сабрала је многе изабранике за Трпезу Господњу. Преосвећени Владика Јован на крају Службе пререзао је славски колач као принос и жртву Господу и светој преподобној мајци Параскеви. Архипастирским словом Владика Јован поучио је народно сабрање и на све призвао Благослов Господњи и молитвену заштиту преподобне Параскеве.







27.10.2012.Slava opstine_MedijanaВеличанствени Празник Преподобне матере Параскеве крсна је слава градске општине Медијана, Преосвећени Владика Јован присуствовао је прослави и пререзао славски колач, по свршетку свештеног чина Епископ је поздравио све присутне све запослене трудбенике у највећој нишкој општини на челу са председником Г. ДР Небојшом Крстићем и честитао најзначајнији догађај у годишњем кругу крсну славу .

Председник општине Медијана