DSC_0083.jpg

          У уторак, 7. децембра 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније служио је Свету заупокојену Литургију у манастиру Светог Николаја Мирликијског Чудотворца у Куршумлији, чији се настојатељ, протосинђел Григорије (Ивковић), упокојио на празник Ваведења Пресвете Богородице, у суботу, 4. децембра 2021. године, у касним вечерњим сатима.

              Преосвећеном Епископу саслуживали су клирици више Епархија наше Свете Цркве, у древном манастирском храму испуњеном верним народом овога краја, сродницима и пријатељима блаженопочившег оца Григорија, који су се са разних страна сабрали како би га достојно испратили.

       По завршетку Свете Литургије, служено је опело новопрестављеном служитељу Божијем. Након отпојаног опела, извршен је трократни опход око манастирског храма, након чега је ковчег са земним остацима блаженопочившег оца Григорија положен у земљу, одмах уз вековима стару цркву немањићког манастира, о коме се старао и у коме је служио последњих година, окупљајући око себе верне из ових крајева, који су га дубоко поштовали, ценили и волели. Уједно, новоусопши протосинђел Григорије је први игуман, и уопште монах, који је сахрањен у обновљеном манастиру Светог Николаја, а који је пре обнове био потпуно напуштен још од краја 17. века и Велике сеобе Срба.

ЊЕГОВО ПРЕОСВЕШТЕНСТВО ЕПИСКОП НИШКИ Г. АРСЕНИЈЕ



{oziogallery 2606}