23У петак 13.марта, у трећу недељу Часнога поста, у храму светог великомученика Прокопија у Прокупљу, светом Литургијом Пређеосвећених дарова началствовао је протосинђел Серафим (Живковић) уз саслужење протојереја-ставрофора Младена Симића, протојереја Слободана Петровића архијерејског намесника топличког, јереја Душка Капларевића архијерејског намесника косаничког, као и протођакона Стевана Кричке.
Светој Литургији присуствовао је Његово Преоссвештенство Епископ нишки Г.Јован.
Након свете Службе сви свештеници архијерејских намесништава топличког и косаничког приступили су светој Тајни исповести.Исповедали су протосинђел Серафим (Живковић) и протојереј-ставрофор Младен Симић.
По светој Тајни исповести у просторијама Црквене општине Прокупачке, Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Јован поздравним словом започео је братски састанак.
Уследило је предавање јереја Слободана Илића на тему ,,Чешће или ређе причешћивање верника''.
Осврћући се на поменуту тему Епископ је поучио сабрано свештенство.У наставку архијерејски намесници изнели су извештаје из поверених им намесништава као и планове за наредни период.
Протојереј-ставрофор Младен Симић ревизор богослужбеног живота оба намесништва изнео је извештај о ситуацији на парохијама.
По завршеним излагањима Епископ је са свештенством разговарао са сабраним свештенством о горучим проблемима и решавању истих.
Љубављу Црквене општине приређена је трпеза љубави.