Братско сабрање Архијерејског намесништа трећег нишког и сврљишког

31
У среду 18.марта у храму Светог великомученика Пантелејмона у Нишу, Литургију Пређеосвећених дарова служио је протосинђел Рафаило (Голушин) уз саслужење свештенства архијерејског намесништва трећег нишког и сврљишког.
Светој Литургији присуствовао је Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Јован.
Након свете Службе сви свештеници ова два намесништва приступили су светој Тајни исповести.Исповедао је су протосинђел Рафаило (Голушин) настојатељ манастира Рођења Пресвете Богородице у Височкој Ржани.
Након свете Тајне исповести почео је братски састанак у просторијама храма Светог великомученика Пантелејмона. Састанак је отворио Његово Преоссвештенство Епископ нишки Г.Јован уводним словом. Уследило је извештај протојереја-ставрофора Мирољуба Стојановића координатора за богослужење.
Архијерејски намесници трећи нишки и сврљишки изнели су извештаје о дешавањима и стању у повереним им намесништвима током 2014 године, као и планове за текућу годину. Епископ је осврћући се на извештаје и актуелна дешавања и проблеме на терену намесништава упутио речи поуке.
Предавање на тему: ''МИСИЈА СВЕШТЕНИКА ПОСМАТРАНА КРОЗ ПРИЗМУ ЛИТУРГИЈСКОГ И ПАРОХИЈСКОГ ЖИВОТА ЦРКВЕ'' одржао је протонамесник Димитрије Петровић.
Љубављу Црквене општине припремљена је трпеза љубави.

Епархија нишка

  1. Намесништва
  2. Манастири
mapa-manastira-mala