IMG 5ae803bbc879b6d6c71de346e57bc656 V
У четвртак 02. јула 2020. године Његово Преосвештенство Епископ Нишки Г. Арсеније посетио је општину Блаце, а потом и село Попова које је услед поплава у јуну месецу ове године претрпело последице.
Његово Преосвештенство је најпре посетио храм Успења Пресвете Богородице у Блацу где је Преосвећеног Владику дочекало свештенство и верни народ, након тога се у згради Општине Блаце састао са председником општине господином Миланом Ћурчићем. У пратњи Његовог Преосвештенства били су: Протојереј Душко Капларевић, архијерејски намесник косанички, јереј Драган Младеновић, парох први блачки, протођакон Стеван Кричка и ђакон Предраг Пиперски. Током састанка Преосвећени Епископ Г. Арсеније је упознат са последицама које су поплаве нанеле Општини Блаце и селу Попову које је и посетио, Владика је такође упознат и са процесом санације на рујинираним пределима поменуте општине.
Преосвећени Владика је заједно са својом цењеном пратњом и председником општине Блаце господином Ћурчићем посетио село Попово где се сусрео са Начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем. Војска Републике Србије је предузеле мере како би што брже дошло до санације оштећених путева и објеката.
У наредном периоду Општина Блаце заједно са Епархијом нишком трудиће се да помогне у санацији оштећених домаћинстава.
{oziogallery 2260}