Ниш - Храм Светог Оца Николаја. Подаци о паросима

 

Pop Zoran FilipovicПарох први при Храму Светог оца Николаја: протојереј Зоран Филиповић
Тел.: 0668005005
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Протојереј Зоран Филиповић рођен је 13. децембра 1973. године у Нишу, од оца Драгана и мајке Драгице. Основну школу и Гимназију завршио је у Нишу, након чега уписује и завршава Православни богословски факултет у Београду. 29. септембра 1996. године ступа у брак са Иваном Митић са којом има троје деце. Рукоположен је у чин ђакона 1. децембра 1996. године у Саборном храму у Нишу, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког господина Иринеја и постављен за службеника ЕУО, где службује скоро десет година. У презвитерски чин рукоположен је 6. марта 2006. године у Саборном храму у Нишу и постављен на осму нишку парохију. Службовао је при храму светог Апостола и Јеванђелисте Луке у Нишу, а тренутно службује на првој нишкој парохији.1. августа 2011. године одликован је звањем протонамесника, а 3. јуна 2012. године одликован је чином протојереја.


popmitapetrovicПарох други при Храму Светог оца Николаја: протонамесник Димитрије Петровић
Тел.: 0656111979

Протонамесник Димитрије Петровић рођен је 6. новембра 1979. године у Нишу, од оца Радована и мајке Јованке. Основну школу завршио је у Нишкој Бањи, након чега уписује Богословију светог Саве у Београду. По завршеној Богословији уписује Православни богословски факултет у Београду. 1. јуна 2003. године ступа у брак са Маријом Маринковић са којом има двоје деце. У чин ђакона рукоположен је 12. марта 2006. године у храму светог Николаја у Нишу, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког Иринеја. У презвитерски чин рукоположен је 24. априла 2006. године и постављен на парохију у Паси Пољани. По благослову епископа нишког Јована, 20. фебруара 2012. године бива премештен на шесту парохију при храму светог Пантелејмона у Нишу. Тренутно службује у храму светог Николаја.


Pop Zlatan PapicПарох трећи при Храму Светог оца Николаја: протојереј-ставрофор Златан Папић
Тел.: 0642209898

Протојереј ставрофор Златан Папић рођен је 27. септембра 1954. године у Београду од оца Милоша и мајке Вере. Основну школу завршио је у селу Каран, након чега уписује Богословију светих Трију Јерарха у манастиру Крка. 23. маја 1976. године ступа у брак са Славицом Степановић са којом има сина Јована. Рукоположен је у ђаконски чин 28. јуна 1976. године у манастиру Жича, руком блаженопочившег епископа жичког господина Василија. У презвитерски чин рукоположен је 29. јуна 1976. године у манастиру Жича и постављен је за пароха у селу Горње Банање. По преласку у нишку епископију службовао је на парохијама у селу Габровац и Нишкој Бањи, а данас службује на трећој парохији при храму светог Николаја Мирликијског у Нишу. Одликован је правом ношења часног Крста.


Pop Aleksandar Djordjev11Парох четврти при Храму Светог оца Николаја: протојереј Александар Ђорђев
Тел.: 0668005065
Е-пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Протојереј Александар Ђорђев рођен је 17. маја 1965. године у Нишу од оца Лазара и мајке Љиљане. Основну школу и Гимназију завршио је у Нишу, након чега уписује Православни богословски факултет у Београду. 9. августа 1988. године ступа у брак са Мајом Димитријевић са којом има четворо деце. У ђаконски чин рукоположен је 9. новембра 2003. године у храму светог Николаја у Нишу, руком Његовог Преосвештенства епископа нишког господина Иринеја. У презвитерски чин рукоположен је 29. новембра 2009. године у Саборном храму у Нишу. Службовао је на парохијама сићевачко- островичкој и шестој парохији при храму светих цара Констатнина и царице Јелене у Нишу. Тренутно службује на четвртој парохији при храму светог Николаја у Нишу. 3. јуна 2014. године одликован је протојерејским чином. 

Епархија нишка