DSC 0037

У среду треће недеље Часног поста, 23. марта 2022. године, у Власотинцу је одржан братски састанак и исповест свештенства Архијерејског намесништва власотиначког и јабланичког. Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније служио је Свету Литургију Пређеосвећених Дарова у власотиначком храму Силаска Светога Духа на Апостоле.

Преосвећеном Епископу саслуживали су протосинђел Серафим (Живковић), игуман манастира Светог Великомученика Димитрија у Дивљани, протојереј Горан Димитријевић, старешина власотиначког храма, јереј Никола Пешић, Архијерејски намесник власотиначки, јереј Горан Корда, парох други бошњачки и протођакон Стеван Кричка.

По завршетку богослужења, уследила је исповест свештенства овог намесништва, коју је извршио протосинђел Серафим (Живковић). Након завршене исповести, уследио је састанак, на коме су представљене све појединости везане за рад свештенства ових крајева, а такође је изложен и рад јереја Немање Младеновића, који је за ову прилику писао о Пређеосвећеној Литургији Светог Апостола Јакова.

После окончања састанка, уследила је трпеза љубави, којом је братски састанак свештенства Архијерејских намесништава власотиначког и јабланичког завршен.

{oziogallery 2680}