Дана 9. августа када Црква прославља Светог Великомученика Пантелејмона, у храму посвећеном овом Божијем угоднику у Богом спасаваној Епархији нишкој, Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски и администратор Епархије нишке Г. Г. Теодосије служио је Свету Архијерејску Литургију. Епископу је саслуживало свештенство овог светог храма, свештенство других нишких храмова, као и верни богољубиви народ.

PantelejУ току свете Литургије чином протопрезвитера одликовани су свештеници Златко Василић и Небојша Вујић а Владика Теодосије је овом приликом и рукоположио у ђаконски чин Ивана Марковића, дипломираног теолога из Лесковца, а у свештенички чин досадашњег ђакона нишке Саборне цркве - оца Николу Миљковића. Ново рукоположеном презвитеру и ђакону најсветије Цркве Христове, нека свеблаги Господ молитвама свeтог Пантејлемона и свих светих најпре из рода нашега подари укрепљења и снаге у предстојећим службама у које их је Црква позвала. Пригодном беседом Епископ се обратио свом присутном верном народу и свештеницима.

Његово Преосвештенство Епископ рашко - призренски Г.Г. Теодосије - администратор Епархије нишке



По завршетку Свете Литургије, владика Теодосије пререзао је славски колач. У наставку је љубављу братства цркве св. Великомученика Пантелејмона приређена и трпеза љубави.

View post on imgur.com