DSC 0053

Саборни храм Силаска Светог Духа на Апостоле у Лесковцу и Град Лесковац обележили су данас 21. јуна 2021. године, на Духовски понедељак, храмовну и градску славу. Свету Литургију служио је Његово Преосвештенство епископ нишки Г. Арсеније.

Пред почетак Свете Литургије Преосвећени Владика рукопроизвео је у чин чтеца господина Јована Момчиловића и господина Владимира Петковића, а чтеца Немању Младеновића у чин ипођакона.

Његовом Преосвештенству саслуживали су свештеномонаси и свештеници нишке Епархије.

Саборни храм је био препун верног народа, уз присуство градоначелника Лесковца, као и припадника јавног и културног живота града Лесковца.

У току Свете Литургије, Преосвећени Владика рукоположио је у свештени чин ђакона ипођакона Немању Младеновића.

Након Свете Литургије, уследила је велелепна градска Литија у којој је учествовао Војни оркестар из Ниша, након чега је у порти Саборног храма Преосвећени Владика освештао славске дарове и преломио колач, а окупљени народ поучио пригодном беседом о данашњем празнику.

Његово Преосвештенство је после Свете Литургије посетио Градску управу где је пререзао славски колач, поздравио све запослене и још једном свим грађанима Лесковца честитао градску славу.

{oziogallery 2490}