DSC 0004

У четвртак, 3. фебруара 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније посетио је лесковачки саборни храм Свете Тројице.

Повод посете био је завршетак фасадних радова на парохијском дому, којим је обновљена спољашњост овог здања. Обнову фасаде реализовао је Град Лесковац, који је приложио неопходна средства. Тим поводом, одржана је медијска конференција, у којој су учествовали Преосвећени Владика и градоначелник Града Лесковца др Горан Цветановић.

Градоначелник је први изразио задовољство због успешно изведених радова, уједно и заблагодаривши Његовом Преосвештенству на томе што је својим присуством, као и у свим другим приликама, указао част и показао спремност за сарадњу у наредним подухватима. Такође, градоначелник је обећао да ће, као и до сада, Град Лесковац радити на учвршћивању свог православног идентитета, старајући се о светињама овога краја, кроз помагање и обнављање старих, као и изградњу и уређење нових.

Преосвећени Епископ се потом захвалио градоначелнику Цветановићу на свему што Град Лесковац чини како би на сваки начин узнапредовао духовни живот овога краја, првенствено кроз труд да храмови лесковачког краја буду одраз благољепија. Његово Преосвештенство је такође изразио наду да ће и будућа прегнућа у сарадњи Града Лесковца и Православне Епархије нишке бити плодотворна, на духовну корист свих који у овим крајевима живе.

{oziogallery 2651}