DSC03642
У среду 11.марта у манастиру светог великомученика Димитрија у Дивљани, у зимској капели манастира посвећеној светом Никити Ремезијанском, светом Литургијом Пређеосвећених дарова началствовао је протосинђел Рафаило (Голушин) уз саслужење протосинђела Мардарија (Ковачевића), протосинђела Серафима (Живковића) као и протођакона Стевана (Кричке).
Светој Литургији присуствовао је Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Јован.
По светој Служби сви свештеници архијерејских намесништава пиротског, димитровградског и белопачаначког намесништва приступили су светој Тајни исповести. Исповедао је протосинђел Рафаило (Голушин).
Након исповести у манастирском салону, Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Јован поучним словом започео је братски састанак а потом је јереј Миљан Панић прочитао предавање на тему ,,Црква и млади у савременом свету”.
По предавању Архијерејски намесници димитровградски, пиротски и белопаланачки изнели су извештаје из повереним их намесништава и дешавања у истим у протеклој години као и планове за наредни период.
Након изнешеног стања на терену и рада на истом, Епископ је упутио сабране свештенике на решавање актуелних проблема са којима се суочавају у парохијском раду.
Љубављу манастирског братства заједничарење је настављено трпезом љубави.