DSC 0017У уторак 23. фебруара 2021. године, када Црква Божија молитвено прославља Светог мученика Харалампија, Његово Преосвештенство епископ нишки Г. Арсеније служио је Свету Литургију у храму посвећеном овом дивном Божијем угоднику у селу Костур крај Пирота.

На Светој Литургији, Његовом Преосвештенству саслуживали су јереј Душко Видачић, архијерејски намесник пиротски, јереј Миљан Панић, јереј Петар Крстић, јереј Раде Трипић, ђакон Ђорђе Филиповић и ђакон Немања Шево.

Храм је био испуњен верним народом као и свештеницима пиротског краја који су дошли да заједно са својим Архијерејем прославе Светитеља Божијег.

Након заамвоне молитве Преосвећени Владика освештао је славске дарове и пререзао колач у спомен Светог мученика Харалампија и славу Животворне Тројице.

На крају Свете Службе Његово Преосвештенство обратио се пригодним речима свима присутнима најпре говорећи о Светитељу кога данас прослављамо, а потом је честитао празник и славу овој парохијској заједници која се Богу моли у храму Светог мученика Харалампија.

ЊЕГОВО ПРЕОСВЕШТЕНСТВО ЕПИСКОП НИШКИ Г. АРСЕНИЈЕ



{oziogallery 2403}