миле
У понедељак 21. октобра 2019. године, упокојио се у Господу јереј Миле Вељковић, парох доњемећуровски, након дуге и тешке болести.

Опело ће бити служено у четвртак 24. октобра 2019. године у Доњем Међурову са почетком од 12:30 часова.

Јереј Миле Вељковић рођен је 26. 08. 1958. године у Нишу од оца Александра и мајке Стане (рођене Јовановић). Завршио је основну школу ''Добросав Јовановић Станко'' у Нишу и Богословију Светог Арсенија у Сремским Карловцима. Студирао је на Богословском факултету у Београду. Венчао се 1. 08. 1986. године, са Слађаном Јовановић, правницом, са којом има троје деце. Рукоположен за ђакона 5. 10. 1986. године у Саборном храму у Нишу, од стране Његовог преосвештенства епископа нишког Иринеја. Четири дана касније рукоположен у презвитерски чин у Манастиру Светог Јована у Поганову. Пре постављања на парохију доњемеђуровску служио осам година у чокотској и четрнаест година у пасипољанској парохији. Током његовог службовања у парохији доњемеђуровској реновирана је црква и конак, уведена струја, вода и телефон.

Молимо се Господу да Христољубиву душу свештеника Милета настани у обиталишту праведих, наручју Авраама и подари му Царство Небеско.