06032021„Гостољубивости не заборављајте; јер неки не знајући из гостољубивости примише анђеле на конак.“ (Јеврејима 13,2)

У суботу 6. марта 2021. године, када Црква Божија молитвено прославља спомен на верне који су спокој нашли у наручју праоца Аврама-Задушнице. Град у коме је рођен Свети Цар Константин и Епархија нишка имали су велику радост да угосте професоре и матуранте Богословија Српске Православне Цркве из Београда и Сремских Карловаца.

У Катедралном храму Епархије нишке протојереј-ставрофор Бранислав Цинцаревић служио је Свету Литургију уз саслужење ђакона Немање Калема и Радомира Врућинића, професора Богословије „Светог Саве“ у Београду, ђакона Ђорђа Милидрага, професора Богословије „Светог Арсенија Сремца“ у Сремским Карловцима и ђакона Предрага Пиперског, службеника ЕУО-а Епархије нишке.

Благолепију Свете Евхаристије допринело је појање матураната поменутих Богословија.

Након заамвоне молитве служен је помен у коме су се оци помолили Господу за покој душе новопретстављеног Архијереја Српске Православне Цркве, умировљеног Епископа Атанасија и свих упокојених у нади на живот вечни.

Са благословом Његовог Преосвештенства епископа нишког Г. Арсенија за професоре и ученике приређена је трпеза љубави у просторијама Светосавског дома. Због оправданог одсуства Преосвећеног Владике, старешина Саборног храма прота Бранислава све присутне је поздравио и пренео благослове Његовог Преосвештенства, пожелевши им  благословено ходочашће у Светињама Епархије нишке.

{oziogallery 2410}