У ноћи између 12. и 13. јануара 2023. године, у старом нишком Саборном храму Светих Архангела, служено је свеноћно бденије уочи празника Светог Исповедника Доситеја Нишког и Загребачког, са почетком у 20:30 часова.

Преосвећеном Епископу саслуживало је свештенство и монаштво нишке Епархије, а посебан доживљај ове величанствене службе било је слушање свечаног византијског појања појаца хора "Мојсије Петровић" из Београда, под вођством оснивача и диригента хора Николе Попмихајлова, као и монаха свештене обитељи Успења Пресвете Богородице у Сукову.

По окончању бденија, односно завршетка последовања малог повечерја, вечерње и јутарње службе, у наставку је служена и Света Архијерејска Литургија.

Његовом Преосвештенству саслуживали су архимандрит Серафим (Мишић), игуман манастира Суково, протојереј-ставрофор Бранислав Цинцаревић, старешина Саборног храма, протојереј Миодраг Павловић, Архијерејски намесник први нишки, протојереј Ђорђе Димић, војни свештеник, протођакон Ђорђе Филиповић, ђакон Никола Ераковић и ђакон Никола Милић.

На крају Свете Евхаристије, Преосвећени Владика осветио је славске дарове.

Овом свечаном службом достојно је и торжествено прослављен дан празника Светог Исповедника Доситеја Нишког и Загребачког, који је још за живота био много поштован и вољен у овим крајевима, које је некада походио као надлежни Архијереј, а коме се сада народ који живи на простору катедре којом је некада управљао благодарно и умилно моли, као великом заступнику у Царству Небеском.