И ове године, девете по реду од установљења Славе, Дечја превентивна стоматологија нишког Дома здравља прославила је свога патрона – Светог свештеномученика Антипу Пергамског, заштитника и небеског покровитеља свих оних који пате од зубних болести, али и зубоздравствених радника којих се старају о здрављу наших уста и зуба.
Дечја превентивна стоматологија Дома здравља у Нишу, у сарадњи са Призренском богословијом Светог Кирила и Методија у Нишу, Светог Антипу прославља као своју Крсну славу од 2006. године.

Свети Антипа, православни Светитељ, кога Црквено предање записано у новозаветној књизи Откривења Светог Јована Богослова помиње као "верног сведока'' Христовог (2, 13), би убијен у граду Пергаму, месту где, по речима писца Откривења, ''живи сотона." И ту, у Пергаму, усред града препуног безакоња свети Антипа беше као светлост посред таме, као ружа посред трња, као злато посред блата. Ранохришћански писац Тертулијан, али и други рани црквени писци, величају га као хришћанина и Епископа Цркве Божје узоритог, врлинског живота, али и као зубара, који се, поред проповедања спасоносне науке Христове старао и о зубима своје пастве. Страдао је од разјарених незнабожаца, властима потказан од стране лекара, поклоника паганског бога Ескулапа, тако што је, после мучења, жив спаљен у усијаном бронзаном волу. Умро је у мукама славећи Бога с благодарношћу, молећи се за своју паству и за сав свет, све док није преминуо, 92. године после Христа.

SvAntipaSlavaStomatologaСлавски колач нишких стоматолога је освештао ректор Призренске богословије у Нишу протојереј-ставрофор Милутин Тимотијевић у храму Васкрсења Христовог Хиландарског метоха у Нишу. Окупљене је, по резању колача, пригодним словом поздравио прота Милутин, пожелевши присутним свечарима срећну и благословену Славу, здравља и успеха и у личном животу и професионалном раду, у исто време апелујући да свој живот саобразимо својој вери, те да попут Светог Антипе, који је био чврст као дијамант у својој вери, и ми будемо чврсти и блистави као дијаманти, темељећи свој живот у Литургији Цркве. У парохијској сали овога храма је приређено и пригодно дружење с послужењем поводом Славе.
Овогодишњи домаћин Славе била је др Александра Стојиљковић, а за следећу десету, јубиларну годину, славски колач је прихватила dr sci dent Миљана Пуношевац Петровић.