DSC 01221

На празник Светих Кирила и Методија, Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Арсеније служио је свету Литургију у храму Васкрсења Господњег при Богословији у Нишу. Поред многобројних свештенослужитеља Епархије нишке, учешћа у служби су узели и јереј Предраг Тимотијевић старешина храма Светог Василија Острошког у Београду, јереј Владимир Марковић старешина храма Светог Петра и Павла и у Београду, јереј Марко Максовић парох при храму Светог Василија Острошког у Београду и ђакон Бранислав Јоцић из храма Свете Тројице у Београду.
Присутвовали су и професори из београдске и крагујевачке Богословије, представници Општине, Коло Српских Сестара, ученици Богословије и многобројни верни народ.

Након заамовне молитве Преосвећени Владика је осветио славске дарове и преломио колач са ректором Богословије протојерејем-ставрофором Милутином Тимотијевићем, и обратио се присутнима пригодном беседом, посебно усмереној ђацима Богословије:

„Свети Кирило и Методије нису само словенски свеци, они су свеправославни свети. Угледајмо се на њих драга браћо и сестре, угледајмо се на њих драга децо која се спремате да сутра будете пастири стада Христовога. Желео бих да честитам храмовну слава оцу Ректору, оцу Милутину који већ 54 године је професор у овој школи и води је. И хвала Богу, генерације и генерације ђака је одшколовао и испратио на пут Јевађеља Христовог и ту децу упутио како да буду пастири стада Христовога.“

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније



{oziogallery 1716}