DSC 0146

       У понедељак, 22. новембра 2021. године, на празник Светог Нектарија Егинског, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније, по одслуженој Светој Архијерејској Литургији у храму Светог Апостола и Јеванђелисте Луке, посетио је капелу Светог Нектарија у кругу нишког Дома здравља.

   Овом приликом је Преосвећени Владика извршио благосиљање и освећење овог молитвеног простора, након чега је приступио освећењу славских дарова и резању славског колача, припремљеног од стране домаћина славе. У чину освећења учествовали су и протојереј Миодраг Павловић, Архијерејски намесник први нишки и протођакон Стеван Кричка, који су саслуживали Његовом Преосвештенству.

   Прославивши још једну славу уједно са освећењем, ова капела, као ктиторска заоставштина Павла и Слађане Лаловић, наставља да представља центар духовног и молитвеног живота у оквиру Дома здравља, у коме сви они којима је потребна утеха, духовна потпора и излечење, могу да прибегну молитви Господу и Светом Нектарију Егинском Чудотворцу, великом и свуда поштованом светитељу Божијем, коме је ова капела посвећена.

{oziogallery 2595}