У среду, 7. јуна 2023. године, у нишком храму Свете Петке одржан је концерт хора православних Арапа "Свети Јаков" из Јерусалима, под диригентским вођством господина Римона Камара.

Концерту је присуствовао Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније, братство овог светог храма и верни народ ове парохијске заједнице.

Овом приликом, нишка публика имала је прилику да се упозна са појањем православних Арапа, који у тескоби и искушењима којима су окружени у Светој Земљи, настављају да величају Божије Име и да опстају као заједница, појући из дубине срца и душе. 

Преосвећени Владика се захвалио члановима хора на овој изведби, истакавши њихову љубав и гостопримство које пружају нашим ходочасницима у Јерусалиму.

Хор "Светог Јакова" један је од учесника овогодишњег "Музичког едикта", међународног фестивала духовне музике који се бијенално одржава у Нишу, увек о Педесетници, храмовној слави нишке Саборне цркве. Диригент овог музичког састава, господин Римон Камар, ове године добио је награду за изузетан осећај за хорско певање, а која носи име Милана Мандића, упокојеног члана НЦПД "Бранко".