DSCN0701
У понедељак, 28. Маја 2018. године, када наша Света Православна црква прославља други дан Духова, црква Светих врачева Козме и Дамјана и мештани у насељу Никола Тесла свечано су прославили празник уз Свету Литургију и Литије у том насељу.

Ујутру се око Часне Трпезе окупио велики број свештеника који су заједно са окупљеним народом служећи Свету Литургију најпре у цркви прославили Бога, а затим се после Свете Литургије испред храма формирала литија која је прошла улицама насеља. Литију су осим верујућег народа, надлежног пароха свештеника Дејана Милошевића, свештеника, ђакона, чинили и ученици Основне школе ,,Иван Горан Ковачић” из насеља са својим учитељима, директор као и вероучитељица Кристина Костић. Литију су у ношњама улепшали и чланови ново оформљеног фолклорног друштва ,, Теслино коло ” из насеља.

Након опхода око цркве и литије улицама насеља иста је завршена у порти храма код записа где је пререзан славски колач. Овом приликом се захваљујемо овогодишњем колачару Милану Тасићу и његовој породици и уједно поздрављамо наредног колачара Милоша Стаменковића са породицом.

Дружење је у дворишту храма настављено уз богат културно уметнички програм. Нека би Господ молитвама Пречисте Мајке Своје и Светих врачева Козме и Дамјана дао да се сваке године у што већем броју окупљамо на Духовски понедељак и да у радости и здрављу прослављамо Бога!
{oziogallery 1727}