Геронтолошки центар у Нишу окупља велики број старих и немоћних особа. О њима, њиховом духовном животу и духовним потребама се задњих година редовно брине свештенство Цркве св. цара Константина и царице Јелене у Нишу, на челу са оцем Дејаном Бараћем, на чијој се парохији налази овај Центар.

22.08.2012.Gerantoloskicentar1На дан када наша Света Црква молитвено прославља светог апостола Матију, 22. августа 2012. у Геронтолошком центру у Нишу, у великој сали, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г.Г. др Јована, први пут од оснивања Геронтолошког центра, а на велико одушевљење станара и радника овог центра служена је Свeта Литургија, којом је началствовао протонамесник Дејан Бараћ, уз саслужење протонамесника Предрага Радосављевића и ђакона Дејана Арсића. На Литургији су певали ђакон Живко Миловић и чтец Саша Благојевић.

У својој беседи отац Дејан Бараћ говорио је о значају Свете Литургије и причешћа за сваког од нас.

На Светој Литургији се велики број станара дома и радника овога Центра причестило, као и већи број лежећих болесника.

22.08.2012.Gerantoloskicentar2Убудуће, пракса ће бити да се у Центру чешће служи Света Литургија, и да се настави успешна сарадња наше Цркве и Геронтолошког центра.