DSC 0236aa

Уочи празника Светог цара Константина и царице Јелене, заштитника града Ниша,  у истоименом храму,  празнично вечерње служио је Епископ белоградчишки Господин Поликарп, викар Његове Светости  Митрополита софијског и Патријарха бугарског,  уз присуство Епископа тимочког Господина Илариона и Епископа нишког Господина Арсенија и уз саслуживање многобројног свештенства и монаштва Епархије нишке.

У продужетку вечерњег богослужења уследила је литија улицама Константиновог града Ниша, у којој су поред мноштва народа учешћа узели и представници града на челу са Господином Дарком Булатовићем, градоначелником града Ниша, као и градоначаник града Сереса (Грчка), потом представници војске на челу са Генералом Милосавом Симовићем, као и припадници снага Жандармерије. Светковину су додатно својим појањем увеличали обједињени нишки хорови, војни оркестар, као и мноштво омладине града Ниша.

По завршетку литије, Епископ нишки Господин Арсеније, обратио се окупљеном народу указаујући на значај Светог цара Константина и царице Јелене, како за целокупно хришћанство, тако и за сам град Ниш који њихово име прославља.


{oziogallery 1722}