20191224 080214 185 27 128 46 809

Поводом осам векова аутокефалности Српске Православне Цркве, Православна Епархија нишка, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г. Г. Арсенија, наставља да приређује промоцију капиталног дела „Историја Православне Епархије нишке“, аутора Далибора Мидића, ђакона Цркве Светог Пантелејмона у Нишу, катихете и архивара Епархије нишке.

Монографија је, после прве промоције на Међународном београдском сајму књига, промовисана у Нишу 22. и у Прокупљу 23. децембра 2019. године.

На промоцији у свечаној сали Народног музеја „Топлица“ у Прокупљу говорили су др Ивица Живковић и аутор, ђакон Далибор Мидић, а напоменли су између осталог да Православна Епархија нишка постоји на овим просторима седамнаест векова.

Г-дин Живковић и свештенођакон Далибор, све присутне су веома обрадовали благословом и поздравима Преосвећеног Владике нишког Арсенија, који због оправданих разлога није могао да присуствује промоцији.

Ово капитално дело представља резултат дугогодишњег рада и труда аутора, да између корица монографије, забележи све доступне податке о светињама, људима и догађајима, који сачињавају историју Епархије нишке.

На извештају, фотографијама и видеу благодаримо господину Ненаду Гиздавићу и братству храма Светог Великомученика Прокопија у Прокупљу.

Извор: Радио Глас