DSC 0155

У среду, 20. јула 2022. године, уочи дана празника Светог Великомученика Прокопија, градске и храмовне славе у Прокупљу, Његово Преосвештенство викарни Епископ хвостански и новоизабрани Епископ западноевропски г. Јустин је, на позив Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија, а као изасланик Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, началствовао празничним вечерњим богослужењем у древном прокупачком храму.

Преосвећеном Епископу су на вечерњој служби саслуживали протосинђел Мардарије (Ковачевић), игуман манастира Светог Јована Богослова у Поганову, архимандрит Иларион (Лупуловић), новоизабрани викарни Епископ новобрдски, протојереј-ставрофор Слободан Петровић, Архијерејски намесник топлички, протојереј Душко Капларевић, Архијерејски намесник косанички, ђакон Бранислав Јоцић и ђакон Никола Ераковић.

Након вечерње, уследила је свечана литија, која је прошла главним градским улицама. Велики број људи узео је учешћа у литији, доприневши достојанству и торжеству прославе.

Након повратка у храмовну порту, Преосвећени Владика је поздравио верни народ пригодним и надахнутим речима.

По завршетку богослужења, у Дому Културе је одржана и свечана академија, на којој су додељена признања истакнутим појединцима и институцијама, а приказано је и неколико тачака припремљеног културно-уметничког програма.

{oziogallery 2763}