БОГОЉУБИЈЕ И БРАТОЉУБИЈЕ ДЕЧИЈЕГ ЦРКВЕНОГ ХОРА „БИСЕРИ“ ЦРКВЕ СВЕТИХ АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА У ЖИТОРАЂИ

Дечији Црквени Хор Цркве Светих Апотола Петра и Павла у Житорађи са својим диригентом Гораном Антанасковићем, упаливши светиљку љубави према Господу и према ближњима у својим срцима, преноси светлост Божанске љубави на оне који су ње жељни и којима је потребна. Не жалећи времена и труда певајући Господу на свакој Божанској Литургији и након тога узевши време да и по изласку из Светога Храма песмом Богу помогну болнима, сиротима, али и онима који су жедни Господа.

По благослову Његове Светости Патријарха Српског Г.Г. Иринеја и Његовог Преосвештенства Епископа Нишког Г.Г. Др Јована у Београду у Руском Дому 04. јуна 2014.г. заједно са Хором Сурчинске Цркве и КУД Градимир из Београда, а на иницијативу и учешће топличких „Бисера“ у организацији Општине Житорађа и Црквене општине Житорађа одржан је хуманитарни концерт за нашу суграђанку Невену Јанковић којој је потребна трансплантација плућа. Директору Руског дома Господину Михаилу Денисову Генадијевичу, Руској Цркви и старешини Високопречасном Оцу Виталију Тарасјеву, Руском амбасадору – Његовој Екселенцији Господину Александру Чепурину и свима који су помогли око организације председник ЦО Житорађа Господин Горан Антанасковић у знак захвалности уручио је Грамате захвалности. По завршетку концерта директор Руског дома Господин Михаил приредио је топао пријем у својој резиденцији. Тада смо се подсетили вековне међусобне сарадње, како духовне, културне, економске и научне између два сродна народа Руског и Српског.

СЛИКЕ 1: ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ РУСКИ ДОМ
.

Да и они далеки не буду запостављени и заборављени, у Житном Потоку у Цркви Светог Ђорђа по благослову старешине Храма Високопречасног протојереја Оца Ђукана Д. Оровића, протонамесник Александар Р. Стојиљковић одслужио је Благодарење за крај школске године уз појање дечијег Црквеног хора „Бисери“ и учешће директора, професора, учитеља и свих ђака школе. За све присутне у Храму дечији хор под вођством вероучитеља Горана Антанасковића одржао је концерт духовне и етно музике, након чега су уз благослов сви ученици добили иконице и књигице о Светом Сави, а најбољим ђацима свих разреда подељене награде.

СЛИКЕ 2: БЛАГОДАРЕЊЕ ЖИТНИ ПОТОК
.

У селу Коњарнику, надомак Житорађе, одржава се сваке године Ликовна колонија „Корени“ која окупља уметнике широм наше земље. Уметници, заједно са организаторима обишли су Свете Храмове у нашој околини са којима их је упознао Високопречасни протојереј Хаџи Трајко Д. Стојковић. Црквени хор „Бисери“ узео је учешће у завршној приредби 05.07. 2014.г. и заједно са Црквеном општином, од стране Дома културе Житорађа добио Захвалнице у знак сарадње у многим културним догађајима у Општини.

СЛИКЕ 3: ЛИКОВНА КОЛОНИЈА
.

На брду Камига у Орљану, уочи Празника Рождества Претече Светог Јована Крститеља у истоименом Храму на хиљаде ходочасника узело је молитвено учешће, али и учешће у културном програму. Међу многим хоровима, културно-уметничким друштвима, фолклоровима и наши „Бисери“ вођени Вероучитељима Гораном Антанасковићем и Миланом Благојевићем, учествовали су појући Богу и народу и поклонивши се древној Светињи.

СЛИКЕ 4: СВЕТИ ЈОВАН
COZitoradja.