Понедељак 8. 8. 2016. је било време, а храм преподобномученице Параскеве у Бошњацу - место сабрања многих који овај сабор чине једним од највећих у овом делу наше Епархије, свакако у Архијерејском намесништву јабланичком.

BosnjaceСвештенство, у Христу ђаконство је било са својим народом, а присуство преподобног монаштва је дало посебну ноту литургијском сабрању, а цели догађај учинило духовнијим. Након Литургије пререзан је колач домаћину – девојци Кристини која је по личном и мајчином сведочењу прошле године задобила чудесно исцељење од опаке болести, а по исповести, Причешћу, преображају живота и по вери њеној. Облаци који су нас спречили да службу вршимо у сеници служби намењеној, на поласку литије око храма, накратко је заменило сунце наговештавајући позитивну промену. Осветили смо водицу и благословима „окупали“ народ који је у наставку своје срце развеселио слушањем изворне музике и гледањем наступа КУД Јабланичко Коло из Лебана. Сабрање се наставило трпезом украшеном појањем песама Косовског циклуса и крунисаном многољетствијем.

У миру изиђосмо хвалећи Бога и радујући се јачању веза између монаштва, свештенства и верног народа који и треба да чине тим обнове нашег друштва у целини.