Beli potok

У понедељак 06. маја 2019. године, на празник Светог великомученика Георгија, Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније служио је Свету архијерејску Литургију у храму посвећеном овом Светитељу у Белом Потоку.

Његовом Преосвештенству саслуживали су: протојереји-ставрофори Милан Николић и Радослав Ђорђевић, архијерејски намесници Лесковачки - протојереј Марко Адамовић и Дејан Станковић, протонамесник Горан Митић, јереји - Срђан Станојевић, Марјан Ристић и Милан Додеревић. Домаћини данашње славе били су Јелена и Србислав Драгић из Лесковца.

Преосвећени Владика произнео је овом приликом пригодну беседу, у којој је, између осталог, говорио о Светом Георгију који је био "један од оних који није видео, а поверовао је" - подсетивши још једном на неверовање самих Апостола којима се Васкрсли Господ јавља и каже "Блажени су они који не видеше а повероваше". Владика је даље у својој беседи подсетио на житије овог великог Светитеља.


Храмови посвећени Светом великомученику Георгију у Епархији нишкој се налазе још и у: Моравцу, Кривом Делу (капела), Горњем Брестовцу, Бунуши, Горњем Барбешу, Каменици, Петровцу, Присјану, Нишору и Рожини.

Манастири посвећени овом Светитељу налазе се у Ајдановцу и Темској (Пренос моштију).

Извор текста: Радио Глас

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније



{oziogallery 1946}