Четврта недеља по ДуховимаУ 4.недељу по Духовима, у Саборном храму у Нишу, служена је света служба Божија којом је началствовао Архијереј нишке епископије са десетином саслужитеља и бројним народом.
Епископ Нишки господин Јован, у току Свете Литургије рукоположио је Бојана Величковића, ђакона и катихету из Куршумлије у чин презвитета.
Данашње Евхаристијско сабрање било је торжествено.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. др Јован

Share selected track on FacebookShare selected track on TwitterShare selected track on Google PlusShare selected track on LinkedIn
Преузми звучни запис »


Велику радост васкршњем дану, учинило је и неколико јубилеја којих се ова заједница данас молитвено сетила.
На првом месту стогодишњице од смрти највећег српског композитора, диригента и хоровође, Стевана Стојановића Мокрањца у чију се част окупило мноштво хорова у граду Нишу на музичком фестивалу.Они су својом песмом увеличали данашњу литургијску прославу.

Jubilej10Заједница се потом сетила десетогодишњице од хиротоније Епископа нишког Г. Јована и трогодишњице управљања Његовог нишком епископијом.
У име града Ниша Епископу је честитао, захвалио се и пожелео му успешан даљи рад, градоначелник проф.др Зоран Перисић.А у име хорова сабраних на музичком фестивалу, председник жирија.
На крају свете Литургије одслужен је помен великом српском композитору Стевану Стојановићу Мокрањцу.
Трпеза љубави настављена је у просторијама Светосавског дома а након тога одржана је конференција за новинаре.

Епархија нишка

  1. Намесништва
  2. Манастири
mapa-manastira-mala