Прослава црквене славе Храма Светог Архангела Гаврила у Пасјачи 2014.г.pasjacaУ Храму Светог Архангела Гаврила у Пасјачи на планини Видовачи, 30км од Житорађе прослава Храмовне славе почела је Светом Литургијом од 0800 којом је началствовао високопречасни протојереј Трајко Стојковић уз саслужење пречасног протонамесника Србољуба Стаменковића - пензионисаног свештеника из Житорађе, високопречасног протојереја Ђукана Оровића - старешине Храма и молитвеним учешћем верног народа. За певницом су појале попадија Невенка Оровић и госпођа Бранка Беговић. Беседу је произнео началствујући свештеник са нагласком да је благодат и сила Божија са свима онима који славе Бога, ма у којим крајевима живели.
По завршетку Свете Литургије уследило је резање славског колача и позив за новог колачара. Овогодишњи колачар био је Миладин Горановић пензионер из Пасјаче.

По завршетку Свете Литургије испред Светог Храма у хладу храстове шуме, приређена је трпеза љубави и братско дружење уз срдачне разговоре.Епархија нишка

  1. Намесништва
  2. Манастири
mapa-manastira-mala