У Недељу Православља, 24. марта 2024. године, када српски народ обележава и 25. годишњицу почетка НАТО бомбардовања 1999. године, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије посетио је Прокупље, како би узео учешћа у централној државној манифестацији поводом дана сећања на жртве и страдања поднете на миленијумском раскршћу.

Овом приликом, у историјском дану за Град Прокупље, Патријарх Порфирије је посетио и древни храм Светог Великомученика Прокопија, где је свечано дочекан од стране Његовог Преосвештенства Епископа нишког г. Арсенија, свештенства Архијерејских намесништава топличког и косаничког, као и верног народа Топлице, који је, упркос лошем времену, у великом броју дошао да дочека Његову Светост.

Након посете прокупачкој светињи, Патријарх Порфирије је на почетку државно-комеморативног скупа одржао помен страдалима током ратних дејстава у пролеће 1999. године, чему су уследила обраћања председника Републике Србије Александра Вучића и председника Републике Српске Милорада Додика, као и културно-уметнички програм.