decjihor01На позив градске општине Пилеас- Хортиати из Солуна, дечији хор „Бранко“ је са благословом Епископа нишког Г.Јована имао част и задовољство да учествује на овом првом међународном фестивалу који је организовала ова градска општина и представи своју Цркву, свој град и своју државу.

decjihor02На фестивалу је поред дечијег хора учествовало и неколико хорова из Грчке.Нарочито је било интересантно и лепо када је дечији хор Цркве Свете Варваре из Тумбе извео композицију „Нишка Бања ,топла вода“ која је поздрављена бурнним аплаузом.Ипак највеће овације и аплаузе добио је дечији хор „Бранко“ из Ниша.Руковођени сигурном руком госпође Јоване Микић изазвали су радост и сузе које није могла да прикрије ни водитељка фестивалског програма .

Између осталог публика је имала прилику да ужива у следећим композицијама: С нами Бог (С.Дергтјајев) , Антифон (Ст. Мокрањац), Анђели певају (Текст: Вл. Николај), Густа ми магла паднала –народна песма са Косова и Метохије,Тамо далеко,Ерген дедо(П.Љондев) и као посебно изненађење композиције Нефели и Додека евзонакја које су иначе традиционалне грчке песме .

decjihor03Фестивал је одржан у театру Немачке школе у Солуну а присуствовали су градоначелник градске општине Пилеас- Хортиати г.Игнатиос Каитезидис,представник Конзулата Републике Србије у Солуну ,општински већници и као и многи други.