“ПРОБЛЕМ СМРТИ И ЗЛА У СВЕТУ“, ПРЕДАВАЊЕ ЕПИСКОПА ДР ЈОВАНА

DSC09326“ПРОБЛЕМ СМРТИ И ЗЛА У СВЕТУ“

13. новембра ове године, Владика нишки Господин др Јован у сали светосавског дома  при Саборном Храму у Нишу, одржао је још једно у низу својих предавања и тако поучио своје верне епархиоте, како се суочити са проблемима смрти и зла света у коме живимо. Смрт као биолошки крај свега створеног представља највећу катастрофу и највећи страх у животу човека.

Владика је на основу свог богатог архипастирског и богословског искуства, појаснио слушаоцима појам смрти са Хришћанске тачке гледишта, појимање смрти у контексту победе Христа Господа над смрћу васкрсењем из мртвих.

Зло као демонска подвала острашћеном и раслабљеном човеку, такође се јавља као егзистенцијални проблем свих времена, али Црква Христова свакако и на ово питање даје одговор, који је наш Епископ као прави пастир, отац и учитељ тематиком овог предавања образложио и приближио  својој пастви, која судећи по великом броју присутних на свим досадашњим предавањима заиста потребују поуку свога архипастира.
Share selected track on FacebookShare selected track on TwitterShare selected track on Google PlusShare selected track on LinkedIn
Преузми звучни запис »