10.09.2012.Gradonacelnik1Градоначелник Града Ниша, Проф. Др Зоран Перишић, примио је данас у Градској кући Његово Преосвештенство Епископа нишког Г. Јована.

У срдачном разговору разматрани су актуелни проблеми и потребе грађана Ниша, како оне везане за духовни и културни живот, тако и оне које извиру из све присутнијег проблема сиромаштва. Посебна пажња усмерена је према предстојећој прослави Годишњице Миланског едикта 2013. године, која представља прилику да наш град унапреди постојеће духовне и културне садржаје, као и да прошири своје контакте са светом. У том контексту изнети су конструктивни предлози и предочени пројекти чија реализација предстоји.

10.09.2012.Gradonacelnik2Између других пројката, посебно место заузима изградња Храма Светог Василија Острошког у градском насељу Дуваниште, која је последица већ четрнаест година присутне потребе и жеље грађана Ниша да постави вечни спомен своме заштитнику из времена бомбардовања 1999. године.

У духу искрене спремности да се отворено разговара о свим тешкоћама које тренутно стоје испред две по части најстарије градске институције, Преосвећени Владика Јован и Градоначелник Г. Зоран Перишић изразили су своју сагласност да по питању интереса грађана Ниша морају деловати заједнички, изражавајући притом своју спремност да у овој сарадњи истрају.