14.10.2012.DjunisСрпска Влахерна манастир Покрова Пресвете Богоматере у Ђунису прославио је своју крсну славу. И ове године Пресвете Владичица Богородица под свој свети омофор којим покрива светињу ђунишку коју је сама за свој Престо у земљи српској изабрала, сабрала је хиљаде боготражитељских душа које су овде са свих страна хришћанских дошле да измоле покров и заштиту Царице Небеске.

Под отвореним небом уз молитвено саслужење Царског свештенства, свештенослужитеља Епископије нишке и других Богом чуваних Епархија наше помесне Цркве, Преосвештени Владика нишки Господин Др Јован служио је свечано празнично бденије. На чудотворном извору где је Пресвете Богородица благословила да се водом живом напајају верни ради утехе и исцелење, по старом обичају служен је акатист Покрову Превете Богоматере. Бираним речима и славословима Преосвештени Владика Јован произнео је беседу хиљадама верних чије су душе трепериле пред светињом Празника, пред светињом присуства Богомајке у обитељи коју је сама устројила.

Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. др Јован



Трпезом љубави коју је сетринство манастира на челу са својом игуманијом високопреподобном монахињом Маријом приредило настављено је заједничењем у братској љубави, под Покровом Пресвете Богомајке.





Покров Пресвете Богородице у Ђунису 2011. године