ijasamdeokrsta1Скоро 2.000 Нишлија учествовало је у вечерашњој акцији „И ја сам део крста“ и од својих тела, са упаљеним свећама, направило крст на Булевару Немањића. Овиме су и грађани допринели прослави великог јубилеја Миланског едикта и послали заиста лепу слику у свет.

Скоро 2.000 грађана изашло је на Булевар Немањића како би допринели великој прослави и са упаљењим свећама у рукама формирало крст.

Након што су учесници распоређени, улична светла су се погасила, а грађани су упалили свеће. Слика крста снимана је из хеликоптера, како би се путем свих медија послала у свет.

Грађани који су учествовали у овој акцији нису крили узбуђење и задовољство што су и сами део прославе едикта.

„Веома сам узбуђена што смо овде и што смо део свега овога, јер ми нисмо ни свесни у каквом граду живимо и колико је Константин важан за хришћанство. Требало би сви да будемо заиста поносни што смо Нишлије и што смо део овога“, рекла је за Цитy радио једна старија суграђанка.

ijasamdeokrsta2На догађају је био и велики број деце, углавном школског узраста, која су такође били веома узбуђена што су део акције.

„Ми смо се сами пријавили да желимо да учествујемо и да покажемо да смо део крста и прославе Миланског едикта. Дошли смо да бисмо помогли у прослави и дружили се са другарима“, рекли су нам најмлађи суграђани.

Акцију је организовала градска општина Медијана уз подршку Епархије нишке.

Извор: Sity Radio