Обрезање Господа Исуса Христа и свети Василије велики Архиепископ Кесарије кападокијске

DSC03961Венац новог Лета Господњег, започео је у Епархији нишкој светим Евхаристијским сабрањем у катедралном храму престоног града Епископије нишке.
Његово Преосвештенство Епископ нишки Господин Јован, служио је Свету Службу Божију са свом пуноћом наше свете Цркве, сабравши на дан молитвене прославе, ризнице мудрости и нектара богословља Василија Великог, све студенте Православних Богословских Факултета.
Након Свете Литургије и трпезе љубави, студенти су у пријемној сали Епископског двора имали прилике да се представе свом Архијереју и прикажу све актуелне проблеме у току студирања. Господин Епископ јесабране студенте саветима усмерио ка духовном животу, нагласивши да богословљем треба живети, а не само о њему говорити, подсетивши на речи великог оца Цркве, да је богослов онај који се моли!
На овом сабрању размотрени су сви проблеми, за које Епископ и Епархија могу наћи решење, пре свега духовне, а затим социјалне и сваке друге природе.

Share selected track on FacebookShare selected track on TwitterShare selected track on Google PlusShare selected track on LinkedIn
Преузми звучни запис »