IMG 42c96690379542aee7ad02799e3b115f V

Време празника су посебни тренуци за свакога од нас, али учинити празник још радоснијим, делати попут Христа, то су урадили ђаци основне школе "Осми септембар" из Пирота.

На Бадњи дан, после литургије, деца су радосно кренула у болницу, иако су на распусту. Са бадњаком, пуним кесама поклона, честиткама које су правили на часовима веронауке, новинама "Млади Православац" упутили су се на дечје одељење Пиротске болнице у пратњи својих вероучитељица. Болесним малишанима отпевали су песму о Божићу, окитили су заједно бадњак и причали о Божићу. Дечју тугу, што Божић не прослављају у својим домовима, на тренутак је заменила срећа. Доктори на одељењу, сестре, родитељи, нису могли да сакрију сузе и радост, сва осећања су била надљудска.

Након посете одељењу, директор болнице, др Горан Петровић, попричао је са децом о значају школе, али и био задивљен њиховим искреним поступком, саветовао их је да уче и постану велики људи, јер већ су показали да су прави хришћани. То су деца која ће обогатити овај свет, јер имају Бога у себи.

ХРИСТОС СЕ РОДИ!

{oziogallery 2140}